Välkomna till min sida där jag tar upp djurplågeriet i hela världen!
Lagar, rubriker e.t.c
Lite om svenska lagar, protestlistor och länkar !
EU! Om deras inställning till djuren.
Fotografier på djur som far illa!
Katter och hundar i Asien!
Björnfarmarna!
Lite om svenska lagar, protestlistor och länkar !

Här tänker jag ta upp länkar till protestlistor över hela världen för olika ändamål.
Berättar lite om länken och sen behöver ni bara trycka under respektive text om ni vill skriva på protestlistan!
Enklare kan det inte bli! 

lines_moving_sparkles_6_prv.gif

080402help_prv.gif

DANSANDE BJÖRNAR I INDIEN!
 
Vilt födda björnungar fångas in och förses bland annat med nosring för att kunna hanteras. Sedan ska de "dansa" och på så sätt roa människor mot betalning.

Protestera mot dansande björnar!

TJURFÄKTNINGEN!
 
I Catalonien i Spanien pågår fortfarande djurplågeriet med tjurfäktningar. Bland annat förstärks plågeriet genom att eldklot fästs vid tjurarnas horn. Sedan släpas de runt på gatorna. Protestera mot detta plågeri!!!

Protestera här!!!

DJURPLÅGERI I KOREA!
 
Gå direkt in på KAPS - Korean Animals Protection Society - hemsida och delta i deras kampanj mot djurplågeri, ätande av hundkött t. ex.

Protestera här!!!

HJÄLP APAN OLA!
 
Den kända svenska apan Ola lever under vidriga förhållanden i Thailand. Liselotte Holmbom i Luleå har skrivit en petition för att hjälpa Ola. Målet är ett han ska få komma hem!

Hjälp apan Ola!

Läs mer på Expressens hemsida!

 

Förbjud pälsdjursfarmning

Varje år föds 1,3 miljoner minkar och flera tusen chinchillor upp på pälsdjursfarmer i Sverige för att bli päls. De hålls i en miljö som inte ger dem möjlighet att bete sig naturligt. Undersökningar visar att farmningen leder till olika former av beteendestörningar, som är tydliga tecken på att djuren inte mår bra. De avlivas dessutom med metoder som inte är acceptabla ur djurskyddssynpunkt.

Sverige måste förbjuda pälsdjursfarmning! Att föda upp djur för pälsens skull hör inte hemma i ett djuretiskt hållbart samhälle. Storbritannien har redan insett detta och förbjudit pälsdjursfarmning av etiska skäl. Jag kräver att regeringen skyndsamt lägger ett förslag på riksdagens bord om ett förbud mot pälsdjursfarmning.


Tryck här!

   

Säg nej till kommersiell hundkapplöpning!

De flesta lopp med greyhounds som går att spela på i Sverige gäller lopp i Storbritannien. Där är man plågsamt medveten om det lidande spelet leder till för djuren.
Varje år kasseras omkring 10 000 greyhounds som tävlingshundar. Hjälporganisationer lyckas hitta hem till cirka 2.000 av dem, men de övriga hundarna avlivas eller överges på olika sätt.
Att Greyhound Racing nu även finns i Sverige leder ofrånkomligen till mer lidande. Det är känt att sju hundar fick avlivas i Sverige under tävling år 2000 på grund av svåra skador. Man kan bara gissa hur många hundar som har avlivats utanför tävlingsbanorna i Sverige.
Det är en stor skandal att Sverige stödjer de här grymheterna!
Förbundet djurens rätt kräver att Svenska Spel inte får fortsatt tillstånd att bedriva Greyhound Racing och att regeringen tar initiativ till ett totalförbud mot kommersiell hundkapplöpning.

Protestera här!

UTRENSNINGEN AV HUNDAR INFÖR OS I ATHEN!
 
Coalition In Defense of Animals in Greece - arbetar för att stoppa utrensningen inför OS. Hjälp till genom att skriva på listan!

Utrensning av hemlösa djur inför OS i Athen år 2004!

KATT OCH HUND SLAKT I SYDKOREA!
 
Skriv på mot den fruktansvärda behandling katterna och hundarna får gå igenom! Antagligen för att bli mat eller någons kläder!

Ett till protestmail mot katt och hund tortyren i Asien!

Läs om hund-och kattskinn i Aftonbladet.

Här är protestlistor mot björnfarmarna i Asien!

Protestlista mot Greyhound racing!

HJÄLP HERRELÖSA HUNDAR!

ORCA - The Animal Welfare Oranization of the Faculty of Verinary Medicine ber om hjälp att ordna hem för tusentals hemlösa gathundar. Skriv på deras protestlista för att göra myndigheterna uppmärksamma på problemet. Länk här under!

Herrelösa hundar i Jugoslavien!

EU-finansiering av alternativ till djurförsök! EU-kommissionen vill genomföra en ny kemikaliepolitik inom unionen. Förslaget går ut på att 30 000 kemikalier ska säkerhetstestas. Som en följd av detta riskerar över tio miljoner djur att bli utnyttjade i grymma förgiftningsexperiment. Djuren kommer att tvångsmatas med kemikalier, utsättas för kemikalieångor, och få kemiska substanser injicerade eller droppade i ögonen. Försöken leder oundvikligen till döden efter utdragna plågor.

Protestera mot EU-finansiering av alternativ till djurförsök här nedan!

demonstration.gif

 VI MÅSTE VÅGA PROTESTERA!

Mot detta fruktansvärda som händer i VÅRT land SVERIGE. Om vi vill våra djur väl så gör din röst hörd. Tillsammans är vi STARKA

lines_moving_sparkles_6_prv.gif

t_thumbdown36.gif

SVENSKA DJURSKYDDSLAGEN MÅSTE FÖRBÄTTRAS!
 

Människans rättssäkerhet sätts alltid i första rummet. För att förhindra att människor utsätts för rättsövergrepp och godtyckliga ingripanden måste möjligheter till överklagande finnas. Det får inte vara möjligt att genom oseriösa anmälningar till myndigheter trakassera andra människor. Men avvägningen mellan djurs och människors intressen och rättssäkerhet måste vara rimlig. Uppenbarligen så är den inte det idag! De som kan åstadkomma denna förändring är i slutänden våra folkvalda politiker.

KORTARE HANDLÄGGNINGSTIDER HOS DOMSTOLAR OCH MYNDIGHETER!

Ofta går det orimligt lång tid från att missförhållandena och djurens lidande blivit kända och till dess att ett slutligt ingrepp kan göras. Det finns många möjligheter för djurhållaren att överklaga och under tiden handläggningen pågår fortsätter djurens lidande.
Ärenden där levande varelser är inblandade måste få högre prioritet och tidsgränser för handläggningen.

BÄTTRE KUNSKAP BLAND DOMSTOLARNA OM DJURS BEHOV!

Många gånger saknas kunskap om och förståelse för djurens behov. Domstolarna har möjlighet att ta in expertutlåtanden, men gör det alltför sällan. Juridiskt ses djuren som föremål utan känslor och behandlas därefter.

EN DJURHÅLLARE SKA INTE KUNNA FLYTTA FÖR ATT KOMMA UNDAN INGRIPANDE FRÅN MYNDIGHETERNA! 

Länsstyrelsens förbud att hålla djur knyts i vissa fall till fastigheten och inte till personen. Det gör det möjligt att flytta från ett ingripande. En bättre samordning över landet vore alltså önskvärd. Då en djurhållare flyttar för att komma undan ingripande, kan det ta tid innan han/hon uppmärksammas på den nya orten. Idag är det inte tillåtet att föra register över de djurhållare som står under utredning. Det är inte heller möjligt för den djurskyddsinspektör som ansvarar för den kommun dit djurhållaren flyttar, att ta över en pågående utredning från den gamla orten.

POLISEN BEHÖVER STÖRRE RESURSER FÖR DEN VIKTIGA UPPGIFTEN ATT OMHÄNDERTA DJUR SOM FAR ILLA!

Många gånger skulle djur behöva omhändertas i större utsträckning än vad som sker idag. Det är inte illvilja från polisens sida att det inte alltid sker, man saknar helt enkelt resurser. Kostnaden för omhändertagna djur tas idag från polisens allmänna medel, (som ska täcka alla utgifter, t.ex. löner och bilar) inga pengar finns speciellt anslagna för detta ändamål. De långa handläggningstiderna gör också att ett omhändertagande kan bli mycket dyrt.
Djurens lidande förlängs alltså av hänsyn till djurhållarens personliga integritet.

MÖJLIGHETER TILL SÄRSKILT DJUROMBUD SOM FÖR DJURETS TALAN!

Ett djur som är föremål för process är totalt utlämnat och har ingen möjlighet att föra sin egen talan. Enligt vårt rättssystem är djuret ett föremål, trots att det är en levande varelse. I viss mån kan åklagare och djurskyddsinspektör "stå på djurets sida" men det räcker inte alltid. Vi föreslår att möjlighet till förordnande av särskilt "djurombud" införs i processer där djur är inblandade, för att tillvarata djurets intresse.

worship_icon_v6_final.gif

lines_moving_sparkles_6_prv.gif

BROTT & STRAFF : DJURPLÅGERIDOMAR 

En person kan bli fälld för djurplågeri om det bevisas att han eller hon med vilje eller av grov oaktsamhet har åsamkat djur lidande. Lagrummet hittar man i Brottsbalkens 16:e kapitel. Under 1990-talet dömdes totalt 358 personer för djurplågeri. Hela 84 procent av de fällande domarna gällde män. Endast 9 procent fick fängelse. Majoriteten dömdes till böter och 20 procent villkorliga domar.

De två senaste åren, 2000 och 2001, uppvisar fler fällande domar och fler fängelsestraff per år än under 1990-talet. Två lantbrukare far och son dömdes i höstas till tio månaders fängelse bland annat för att tio kor dött av vanvård och en ko dödats med en yxa. Ett stort antal andra vanvårdade djur fick avlivas. Det var det hårdaste straffet någonsin för djurplågeri. Ingen har hittills dömts till maxstraffet, två års fängelse.

f_argg133.gif

DETTA KAN DU GÖRA?

Vad ska jag göra om jag misstänker djurplågeri? Observera noga, anteckna, anmäl, släpp inte fallet utan följ upp vad polis, myndigheter och rättsväsendet gör. Här får du goda råd hur du ska agera om du vet om eller misstänker djurplågeri. Råden kommer från djurskyddsjuristen Helena Striwing.  

Om jag ser någon slå sin hund?


All aga, allt slående och hårt fostrande eller bestraffande av djur är förbjudet. Förövaren kan bli dömd för brott mot djurskyddslagen. Om personen ifråga utsätter djuret för lidande som inte blott varit av obetydlig intensitet och varaktighet kan handlingen leda till straff för djurplågeri. Det beror på situationen vad den som bevittnar misshandel ska göra. Om man ska ha en chans att kunna hjälpa djuret varaktigt bör man noga observera vad som händer, antal slag/sparkar, om de är hårda, var de träffar, hur hunden beter sig etc. Ylar hunden? Försöker den komma undan, och lyckas den? Vilken sorts hund är det? Hur ser förövaren ut? Kön, ungefärlig ålder, klädsel, andra kännetecken? Var och när händer detta? På vilket avstånd befinner du dig? Det optimala är förstås om hunden kan veterinärundersökas så fort som möjligt.
Det är polisen som ska ombesörja detta. Råden ovan kan tyckas okänsliga. Håller någon på att misshandla sin hund svårt, ingriper man kanske hellre och försöker avbryta handlingen. Jag vill ändå peka på vad som blir avgörande för det fortsatta händelseförloppet. Utan ett vittne som gjort konkreta iakttagelser och som står fast vid sin berättelse blir det inget åtal och hunden blir kvar hos misshandlaren. Därför måste man försöka att hålla sig kall och lägga märke till så mycket som möjligt.

Vart vänder jag mig?


Till polisen först och främst. Ring gärna från mobilen, men räkna inte med att de kan rycka ut. Gör ändå anmälan utan dröjsmål. Kontakta även kommunen, fråga efter djurskyddsinspektören och berätta vad som hänt. Kan förövaren identifieras? Detta kan bero mycket på dina observationer av förövarens klädsel, utseende, sätt att röra sig osv. Det är viktigt att hans/hennes hundhållning inspekteras snarast. Djurskyddsinspektören bör ha med sig en veterinär vid inspektionen. Ju kortare tid som går från händelsen till polisens eller djurskyddsinspektörens ingripande, desto bättre för djurets del.

Om jag ser djur ute som verkar få otillräcklig tillsyn och dålig skötsel?


Råden nedan beror delvis på hur mycket du ser av djurhållningen. Bor du granne, är hemma och ser djuren hela dagarna eller passerar du med på regelbundna tider morgon och kväll? Ser du djuren flera gånger om dagen? Skulle du omedelbart notera om någon besökte djuren nattetid? Ljud av fordon? Ljuskäglor?


Svårigheten med dessa fall har att göra med att det enligt lag räcker med olika skötselåtgärder 12 gånger per dygn. Motsvarande problem kan uppstå när man misstänker att sällskapsdjur lämnats åt sitt öde oviss tid i en bostad. Anmälaren är direkt i underläge mot djurhållaren, som givetvis säger att djuren får skötsel och tillsyn på udda tider som anmälaren inte noterat. Ibland har flera grannar, djurvänner eller förbipasserande kunnat gemensamt kontrollera djurhållningen under så pass lång tid att det varit ställt utom tvivel att djuren inte fått någon som helst tillsyn under ett eller flera dygn. Då kan och ska myndigheterna agera. Man tror gärna att man kommer ihåg allt, men det är klokt att föra anteckningar över vad man ser och vid vilka tider.

Vart vänder jag mig?


Rent generellt kan man säga att man har nytta av att ta reda på vilka lagliga krav som finns på djurhållningen. Här kan man lämpligen ta kontakt med djurskyddsinspektören, informera sig om vad som gäller och be att få en kopia på senaste inspektionsrapporten över djurhållningen. Rätten att få ta del av handlingarna skyddas av grundlag och de ska utlämnas utan dröjsmål. Om djurskyddsinspektören lovar att en inspektion ska göras, kan man be att få kopia på den rapport som kommer att upprättas. Eller också avvakta en tid och beställa rapporten. För djurens skull, håll fortsatt koll på hur situationen är.

Hur ska jag bete mig om det ser riktigt allvarligt ut?


Det finns arter och grader av misskötsel och underlåtenhet. Ingenting lägre än djurskyddslagstiftningens krav ska accepteras. Vid åsynen av djur som förefaller påverkade av befarade brister i djurhållningen är situationen allvarlig. Ser man djur som ser sjuka ut, har sår och skador, går illa, beter sig avvikande, ligger misstänkt länge, kalvningar som verkar besvärliga osv.

Bör man genast anmäla vad man sett till polisen och samtidigt kontakta djurskyddsinspektören eller miljöchefen och förvissa sig om att inspektion snarast görs. Slutligen ska sägas, att om man är missnöjd med vad djurskyddsinspektören gjort eller inte gjort kan man alltid vända sig till länsveterinären vid länsstyrelsen och begära kontroll i någon form. Begär kopia på handlingar i ärendet. Man kan också göra anmälan till JO om man anser att en myndighet eller representant för myndigheten gjort något fel. JO: s granskning är dock huvudsakligen inriktad på kontroll av att formella regler efterlevs. Däremot har JO sällan möjligheter att bedöma och "överpröva" myndighetens bedömning av huruvida grund för ett ingripande förelåg eller inte, i vilken status djur då befann sig osv. Det finns också ett brott, "tjänstefel", som kan aktualiseras i vissa fall.  

 

community_6879_-ingrave.gif

GLÖM ALDRIG ATT VI SOM KONSUMENTER HAR EN STOR MAKT!
 
 
Många är beroende av att vi köper deras varor. Som enskild människa känner man sig maktlös men tillsammans kan vi driva fram förändring.
 
Nu sist gäller det hund- och kattpäls från Kina.
Om inte dessa "varor" gick att sälja skulle de inte produceras.
 
Men det är inte alltid lätt att veta vad man köper. Fråga därför alltid om du har minsta misstanke om att en vara kan innehålla något du inte vill ha.
 
Fråga i affären om de kan garantera att det inte är exempelvis hundpäls på plagget.
 
Be att få tala med butikschefen!
Ring den ännu högre chefen!
Ring importören!
 
Visa demonstrativt i affären att du inte vill ha det du inte vet vad det är. Det är inte förbjudet att vara besvärlig.
 
Det är inte butikspersonalen som ligger bakom dessa hemska varor, men blir det tillräckligt mycket reaktioner så måste det bli en förändring även om det tar tid.
 
 
VÅGA VARA JOBBIG FÖR DJURENS SKULL!

042602_2302_669_prv.gif

Detta har med djur att göra och det måste finnas kvar för att bevara djurens riktiga habit.
 
Klicka på länken här under för att bevara vår regnskog!
För vart klick så blir det mer och mer. Vad väntar du på?

spinning_earth.gif

Klicka för vår regnskog!

animal17.gif

Här finns några jättebra sidor till både utländska och svenska organisationer som jobbar för djurens välfärd. Besök dom gärna för att stöda dom. Djuren behöver din hjälp! 

a_thumbsup1112.gif

Här finns fruktansvärda videofilmer som är tagna med dolda kameror om djurmisshandel! Väl värt ett besök!

Här är en mycket innehållsfull och snygg sida om djurens rättigheter

Här finns många fotografi på djur!

Till djurens rätt i Sverige!

Forskning utan djurförsök!

protaest_emoticon.gif

pconnext.gif